18 points
Forlaget Smag
Houlberg Vinblog

Beurton & Fils Follement Rose Champagne

Rosé Champagne i højeste kvalitet!

På lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 329,00 DKK stk.
305,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Follement Champagne Rose til den kræsne rosé-drikker!

Denne Champagne fra Beurton & Fils er lavet på 25% Meunier, 60% Pinot Noir samt 15% Chardonnay. - Til at lave denne rosé champagne har man brugt 18% rødvin, vinen fermenteres i rustfrie ståltanke og gennemgår malolaktisk gæring. Dosage i denne rosé er 9G/L. 

Vinen har en flot lys rødlig farve med let kobber skær. Næsen byder på kandiserede frugter som udtrykkes i et univers domineret af rød frugt, især med jordbær og hindbær. Et overdådigt og fyldigt udtryk på næsen, der er vævet sammen med talrige friske citrusfrugttoner. Efterhånden som vinen åbner sig, kan en generøs frugtighed fornemmes.
Smagen er fyldig, livlig og silkeagtig, først domineret af frugten og intensiteten i smagen. Rødvinens bidrag er indlysende. Frugtudtrykket er overraskende blomstret med en krydret dimension med noter af pæon, violet og lavendel. Alt i alt en fyldig og ganske intens Champagne rosé med en silkeagtig finish.

Server vinen ved 9-11 grader og prøv den til lys fisk, helt alene eller til et stykke andebryst. Er også fremragende til velkomst med skaldyr.

Du kan læse meget mere om Beurton & Fils her.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Pinot Meunier
Pinot Noir
Type
Mousserende vin
Årgang
NV
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Champagne Beurton & Fils
Størrelse
75 cl
Region
Champagne
Drikkes bedst
Nu og 3 år frem
Anmeldelser
Forlaget Smag

18 points

”Festlig, frisk og frejdig, med ren og indbydende smag af hindbær, suppleret med modne skovjordbær. Stilen er tør uden at støve, bærsmagen er frisk, bruset er nydeligt og udholdende, syren lang og velplaceret. Vellykket, ukompliceret Rosé Champagne, der rækker fra fest og farver til lagt ind i måltidet.”

VinExpressen

Anbefalet points

"Flot og klassisk rosé-champagne med en brise af rugbrød, æblekerner, gær, lidt lyse røde bær og en kant af ristede mandler. Saftig fyldig, og samtidig frisk og fyrig i smagen. Lækker vin med en god portion mundrensende syre og livlig bitterhed. Med bind for øjnene virker den mere som en hvid champagne end en rosé, og det er et stort plus i min bog."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Aromaen er klart røde bær, masser af specielt jordbær suppleret med hindbær og stikkelsbær, en smule toast, men det er skam ikke overvældende. Jeg fanger også citroner, lidt mentol, saftevand, lidt rosenblade og ellers lidt landlige noter. Det lugter faktisk en smule af rødvin.

Høj brus, små intensive bobler og et frisk bid, citroner og røde bær, hindbær, umodne jordbær, rabarber, lidt lemon og grape bitterhed, jern og rank mineralitet. Det er surt, småbittert med en røg frugt, masser af liv og flot mousse, som ikke bare fader hurtigt ud."

Om producenten

Champagne Beurton & Fils

Starten og familien omkring Beurton & Fils

Gérard Beurton og Marinette Vincent, to indfødte i Cuchery og Baslieux-sous-Châtillon besluttede at forene deres skæbner og deres vinmarker i 1974 og fødte Champagne Beurton & Fils. Begge blev født i landbrugs- og vinavlsfamilier og sammen tog de fat på dette eventyr med i alt 0,33 hektar.

Mens Marinette førte tilsyn med arbejdet i vinmarkerne, fokuserede Gérard sin opmærksomhed på det kommercielle aspekt af forretningen og udviklingen af et privat pressecenter og hjalp med at tage Champagnehusets ry til et nyt niveau.

Deres familieejede Champagnehus har udviklet sig gennem årene. Flere generationer af vinproducenter er gået ud over takket være deres vilje og ambitiøse valg. Gérards oldefar var allerede nyskabende ved at vælge at afvise det højdensitets plantesystem, der var almindeligt dengang.
I stedet besluttede denne visionær at øge rummet mellem vinstokke for at lette adgang for hest og plov. André Vincent, Robert Beurton og mange andre har på sin side sat deres eget præg på familiens arv.

Denne arv er også blevet påvirket af nogle ikoniske kvindefigurer. Eugénie og Yveline, henholdsvis Benjamins oldemor og bedstemor, spillede en fremtrædende rolle i Champagnehusets udvikling under de to verdenskrige. Med dristige valg, mod og beslutsomhed kørte disse stærktsindede kvinder med succes domænet.
I deres fodspor har Benjamins mor, Marinette Vincent, også dedikeret hele sit liv til vingården, der styrede husets skæbne med sit ufejlbare mod og naturlige autoritet.

Gérard og Marinettes ægteskab startede en ny og spændende æra for Champagne Beurton & Fils. De kombinerede deres vinmarker, delte deres savoir-faire og brugte de følgende 40 år utrætteligt på at udvikle vindomænet. Anerkendelsen af ​​et godt udført stykke arbejde kombineret med deres hårde arbejde for deres håndværk samt nogle vidunderlige muligheder gjorde det muligt for familien at udvide deres vinmarker betydeligt, samtidig med at de udviklede deres druepressetjeneste.

Med en så bemærkelsesværdig arv fra familiens vinfremstilling er der ingen tvivl om, at vin er i Benjamins blod! Han tog officielt tøjlerne i 2005 og blev chef for Champagnehuset. Han udviser den samme passion og dedikation som sin far til at støtte vinproducenternes interesser. Benjamin bruger en praktisk tilgang, styrer omhyggeligt sine vinmarker og arbejder tæt sammen med sit team. Han vedtog hurtigt miljøvenlige metoder inspireret af principperne for økologisk vinavl.

Benjamin er født i Cuchery og er en dedikeret vinproducent, der er ivrig efter at dele sin passion for sit arbejde. Han bestræber sig på at få de særlige kendetegn ved sine vinmarker frem, der hovedsageligt er plantet med druesorten Meunier, der er berømt for sin kraft og rustikitet. Terroiren udtrykker sig i glasset, mens omsorgen for vinmarkerne afspejles i husets stil.

Benjamin støttes fuldt ud af sin kone Katy. Hun administrerer administrationen, salget, kommunikationen og markedsføringen af ​​Champagnehuset og bygger på hendes store erfaring, der er erhvervet efter at have arbejdet for nogle af de mest prestigefyldte Champagnehuse. Eksportvirksomheden hos Champagne Beurton & Fils er vokset betydeligt takket være hendes input og viden.

CERTIFICEREDE VINGÅRD I CHAMPAGNE

Deres terroir ligger i hjertet af Vallée de la Marne, på højre bred, det mest omfattende område af Champagne, der dækker kommunerne Cuchery, Baslieux-sous-Châtillon, Belval, Damery og Châtillon-sur-Marne. Deres domæne består af omkring 100 forskellige parceller, hvoraf de fleste er sydvendte. Vinmarkerne har opnået certificeringerne "High Environmental Value - level 3" (HVE) og "Sustainable Viniculture in Champagne". Jordbunden i Vallée de la Marne er primært lerkalksten med mergeltendens.

Høsten

Høstdatoen bestemmes ud fra en analyse af drueprøver taget 4 til 6 uger tidligere med det formål at opnå en perfekt balance mellem det rige sukkerindhold og det naturlige surhedsniveau. Sunde, perfekt modne druer er det, der sætter os i stand til at producere sådanne vine af høj kvalitet.

I løbet af september er høsten kronen på værket, belønningen for et helt års lidenskabeligt, men hårdt og anstrengent arbejde. I cirka ti dage genforenes en stor familie af trofaste drueplukkere og loyale høstere. Således vælger og plukker omkring 40 mennesker med forskellige baggrunde hvert år omhyggeligt druerne, som derefter straks føres til pressecentret i Champagne Beurton & Fils.

De udfører alle de manuelle opgaver, som vinstokkene kræver med konstant og omhyggelig pleje, fra beskæring til høst, sammen med løftning og binding og trimning.

Deres opmærksomhed er fokuseret på miljøbeskyttelse samt dyrkning og høst af druer af høj kvalitet. Til dette formål er deres vinmarker enten delvis eller fuldstændigt græssede, og nogle parceller er pløjet. Beskyttelsen af deres vinmarker mod klimafare udføres altid på en ansvarlig og tankevækkende måde med den største respekt for Moder Natur.

Benjamin overvåger nøje alle trin i vinfremstillingsprocessen, fra vinmarkerne til vingården, fra friskheden og kvaliteten af druerne til smagningen af hver cuvée.

På vingården modtager deres champagner den største omhu og opmærksomhed. Flaskerne ældes fredeligt i vores kældre, før de bliver disgorgeret, mærket og afsendes leveret til vores kunder.

Og som de selv siger "All of our hard work and efforts finally pay off when our wines please and delight the most demanding palates. The secrets of our champagne making have been passed down from generation to generation originating from the heart of our family heritage. This is the true key to our success."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt