VinAvisen
97 points
Luca Maroni
FlaskeHalsen
8/10
BedsteVinTilPrisen
God til prisen points
Vinhulen

Bernardeschi Governo All Uso 2016

`Toscansk Ripasso` lavet på tørret druer

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
Beskrivelse

Detaljer

Toscaner fra delvis tørrede druer!

Produceret på 70% Sangiovese, 20% Merlot og 10% Cabernet Sauvignon - alle druer kommer fra udvalgte vinmarker med gamle vinstokke. Druerne høstes i anden halvdel af september og tørrer ca. 60 dage inden de presses - delvist som man kender det fra Amarone. Dette starter en andengæring, og på denne måde får man en fyldigere, kraftigere vin. Herefter er vinen fadlagret i 4 måneder på amerikanske og franske barriques, samt lagret yderligere i flasken inden frigivelse. Det er ikke helt uden grund at disse Governo vine kaldes "Den Toscanske Ripasso"! 13,5% alkohol.

Koncentreret og fyldig frugt

Sangiovese druen giver en saftig vin med flot struktur, og med delvis tørring af druerne, tilføjes der mere koncentreret og kraftfuld frugt end man normalt finder i en toscansk vin. Aromaer af brombær, modne blommer, rosiner, og let krydrede noter i både duft og smag. Vinen har en flot fylde og bløde tanniner, som står flot til den koncentreret, sødmefulde frugt.

Drik vinen ved 16-17° grader til retter med rødt kød, smagsfulde pizza og pastaretter, til marineret grillkød, eller som en god ledsager til oste.

Smag denne Governo All`Uso og du vil hurtigt forstå hvorfor den kaldes for "Den Toscanske Ripasso"!

 

Vidste du? - en af de ældste vinifications metoder

Governo all’uso toscana er en af de ældeste vinifications metoder i Italien og Toscana. Hvorfor man ikke har brugt denne metode i lang tid i Toscana ??? Det vides ikke, men kig tilbage på Bast flaskerne – disse er oprindeligt lavet til denne type vin, for i gamle dage når man lavet andengæring med ”ripasso metoden” kunne man ikke kontrollere det så godt, og mange flasker gik i andengæring i flasken, og et overtryk dannede sig, så flaskerne sprang. Derfor bast til at beskytte mod alle glasskårende der fløj omkring når flaskerne sprang.

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Terrescure
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Toscana
Lagring
4 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2021
Anmeldelser
BedsteVinTilPrisen

Valuescore; 8 ud af 10

VALUE 8 ud af 10!

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er de to franske druesorter Cabernet Sauvignon og Merlot, der her omgiver den klassiske toscanske Sangiovese-drue. Det giver en rødvin med en meget flot og dyb aroma, der samtidig byder på en god saft og dybde i smagen også. Den har en bred appel uden at være hverken sød eller blød som sådan, for der er krydderier og kant også. Det er en vin, der rammer en herlig balance til os danskere, der gerne vil have en rødvin, der er let at gå til, men som samtidig har noget at gå på opdagelse i."

Luca Maroni

97 points

VinAvisen

5 stjerner

"Vellavet rødvin på den toskanske Governo-metode med de tørrede druer. Den har en blød, afrundet frugtsmag med fin rosinsødme. En vin, der er god til mad, og som er nem at drikke."

Vinhulen

God til prisen points

"Violet. Let parfumeret duft med røde bær og fine kryddeerinoter. Smagen starter med stor sødme efterfulgt af røde bær og kirsebær med frisk frugtsyre med bid. Vinen bevarer sin friskhed og fylde med let bid fra syren. God til prisen."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt