★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
VinAvisen
91 points
Guia Penin
90 points
James Suckling
FlaskeHalsen

Ateca Atteca Old Vines 2015

Flot dyb anmelderrost bøfvin

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,00 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

En opulent lækkerbisken til en særdeles attraktiv pris

Denne Atteca Old Vines er fremstillet på 100% Garnacha druer, som har hentet deres formidable kraftoverskud fra de 50-80 år gamle vinstokke i DO Calatayud. Disse vinstokke nyder godt af klimaet i 8-900 meters højde, som byder på masser af sol og varme i dagtimerne, og kølige nætter med frisk vind.

Det er kun de bedste og mest modne druer fra disse vinmarker, som får lov til at definere denne flotte rødvin. Vinen har fadlagret 10 måneder på nye franske egetræsfade med en let ristning. Vinen rummer hele 15% alkohol, som er meget velintegreret i vinen.

Vinens elementer

Vinen har en særdeles flot og dyb kirsebær smag. Dens intense aromaer af røde modne frugter, primært hindbær, er kombineret perfekt med noter af krydderier af kakao, vanilje og lakrids. Den er meget frisk og frugtagtig i munden og har en bemærkelsesværdig eftersmag, hvor frugt og krydrede aromaer kommer tilbage.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 15-17° grader til mad. Prøv den fx til måltider bestående af roastbeef, grillet kød, gryderetter eller en god rød bøf.

Ny forrygende årgang af den meget anmelderroste lækkerbisken Atteca Old Vines. Bare duft til vinen i glasset og du ved allerede her, at det er en stor flot vin. Denne vin fortjener et stykke godt kød, og kan tage kampen op med selv de mest krævende kødretter.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Ateca
Størrelse
75 cl
Alkohol
15,5%
Region
DO Calatayud
Lagring
10 måneder på nye egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2026
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Hvis der er noget, man kan være relativt sikker på, når det gælder Garnacha-vine fra Spanien, så er det, at det er lidt nogle vildbasser. Om de så er vilde i den krydrede eller den fedmefulde afdeling, det er en anden sag. Men her er det lidt i begge retninger, for vi har at gøre med en Garnacha, der er i ganske flot balance, og som har de ganske krydrede elementer, uden at det bliver hverken tungt eller voldsomt. Det er en vin, der giver alt, hvad den kun, uden at den overskrider den grænse, der gør den alt for markant. Den går lige til stregen, men den holder sig dér, og de mørke frugter giver en stor og blød smag, uden at det bliver sødt."

Guia Penin

91 points

"Colour: dark-red cherry. Nose: toasty, spicy, red berry notes, ripe fruit. Palate: flavourful, toasty, balanced, round tannins."

James Suckling

90 points

"Rich, old vine garnacha ripened all the way to the limit. Poached raspberry and boysenberry fruits throughout, all framed in languid, mellow tannins."

VinAvisen

5 stjerner

"En vellavet rødvin, der er dejlig at få i munden med god frugtfylde og en god krydring, hovedsagelig med sort peber. Der er 15,5 procent alkohol, som umiddelbart giver en spritkant, men som dog vil forsinde i konkurrencen med en god bøf med tilhørende sauce."

Om producenten

Bodegas Ateca

Ateca`s vinmarker er primært med gamle vinstokke på 30+ år, og de ældste er over 120 år gamle. Bodegas Ateca bliver af Guia Penin allerede anmeldt som det bedste vinhus i Calatayud, og det er selv om at Ateca først blev grundlagt i 2005.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt