92 points
EkstraBladet points
94 points
Guia Repsol
94 points
Guia Penin
92 points
Wine Spectator
90 points
Robert Parker
FlaskeHalsen

Ateca Armas Old Vines Garnacha 2014

Overordentlig kraftfuld spansk Garnacha!

På lager
DKK 225,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
230,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Spar EKSTRA 25% på en af vores egne favoritter

Er du til vine med fuldt blus på alle parameter - en rødvin med saft, kraft, krydderier, fad og intensitet - så er det svært at komme uden om Ateca Armas Old Vines. Denne rødvin er efter vores vurdering en af de absolut bedste vine vi nogensinde har haft i sortiment! Nu ekstra nedsat 444 kr pr kasse a 6 stk - nu kun 225 kr!

Bemærk at vi kun har et meget begrænset antal. Tilbuddet gælder indtil de sidste årgang 2014 er solgt.

Voldsom og intens med masser af power

Topvinen fra Bodegas Ateca i årgng 2014. Som de andre rødvine fra Ateca er denne også produceret på 100% Garnacha. Druerne til denne vin kommer fra en særlig udvalgt enkeltmark på 13 hektar, hvis vinstokke er op til 120 år gamle. Disse vinstokke leverer et stærkt begrænset høstudbytte, men hvor druematerialet byder på maksimal saft og kraft. Efter streng sortering og udvælgelse af druerne og endt vinifikation, lagrer vinen videre i måneder på nye franske egetræsfade.

Vinens elementer

Farven er uigennemsigtig lilla i glasset med en uimodståelig bouquet af moden og meget intens frugt. Aromapaletten byder på elementer som blyant, blomme, og masser af behagelige krydderier samt vanilje og tobak fra fadlagringen. Struktureret og ufattelig tætpakket i smagen. Årgang 2014 rummer mere intens frugt end tidligere årgange. Vinen er særdeles kraftfuld, men den store smag bliver ved med at folde sig ud i glasset, og eftersmagen bliver ved i det uendelige.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° grader for den optimale vinoplevelse. Lad gerne vinen dekantere eller ilte en times tid inden servering. Denne topvin kan nydes nu eller har potentiale til yderligere 10-12 år på vinhylden. Bør serveres til slagterens bedste udskæring, men er også eminent til den danske fede julemad med and og gås.

Ved Bodegas Ateca forstår de virkelig at lave gode vine, og denne Armas er vores - uden sammenligning, bedste Garnacha vin i sortimentet.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Ateca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Calatayud
Lagring
18 mdr. på nye egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2029
Anmeldelser
EkstraBladet points

92 points

"Garnacha fra Aragon provinsen. En meget fyldig og kraftig vin med masser af sorte bær, krydderier og fadpræg. Den høje alkohol velintegreret og en ganske flot og harmonisk vin. Lang afslutning."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Calatayud-området i nærheden af storbyen Zaragoza byder her på en markant rødvin på Garnacha-druen. Det er en vin med en markant og storladen duft, hvor smagen indledningsvis er tilbageholdende, inden den stille og roligt kommer snigende og ender med at folde sig voldsomt ud. Der kommer masser af frugt, markante tanniner – og igen en markant frugt. Mod slutningen byder smagsoplevelsen på lakrids og en generel power, der sætter et punktum for en vin med fuldt knald på både smag og kulør. Det flotte i denne vin er, at den holder de mange udtryk i en fin helhedsfornemmelse, og det er prisværdigt i en vin, der har så meget at byde på."

Guia Penin

94 points

"Colour: Cherry, garnet rim. Nose: red berry notes, ripe fruit, fragrant herbs, spicy, toasty, creamy oak, mineral. Palate: powerful, flavourful, balsamic, balanced."

Guia Repsol

94 points

"Appearance Garnet red covered. Clean and bright. Intense, clean, clear and frank aroma. Ripe black fruits, creamy oak, sweet spices, mineral notes. Boca Powerful, warm, fleshy, complex, tasty, ripe tannins, elegant. Persistent."

Robert Parker

90 points

"It has a creamy nose, with a lactic and spicy touch and a core of ripe red and black fruit. The palate is medium to full-bodied, with fine-grained tannins and good balance in its own style. A powerful, ripe and generously oaked Garnacha. 5,000 bottles produced."

Wine Spectator

92 points

"Kirsch and blackberry flavors are ripe and rich in this fruit-forward red, framed by toast and espresso notes. The tannins are slightly grippy and the acidity a bit racy, making for a rather angular structure now, but there's intensity and concentration."

Om producenten

Bodegas Ateca

Ateca`s vinmarker er primært med gamle vinstokke på 30+ år, og de ældste er over 120 år gamle. Bodegas Ateca bliver af Guia Penin allerede anmeldt som det bedste vinhus i Calatayud, og det er selv om at Ateca først blev grundlagt i 2005.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt