"Her er vi i området mellem Madrid og Zaragoza. Calatayud har aldrig rigtig gjort sig bemærket som et super-område, men hvis du har smagt masser af spansk vin, ved du også, at der kan være store oplevelser at finde her. Ateca Armas har her skabt en fremragende Garnacha-vin fra gamle vinstokke, og den strutter af massive frugter, der er ledsaget af masser af spændende nuancer, der både er urtede, blomstrede og med en levende syre. Det gør, at de modne frugtflader ikke bliver tunge, men blot fremstår powerfulde og fornemt balancerede."
"Spansk vin har ofte fylde, power, kraft, syre og tanniner, hvilket er præcis, hvad der er brug for, når det kommer til en vin, som skal kunne klare en julemenu. Denne er lavet på 100 % Garnacha, som giver en skøn vin, som har en skøn duft af solbær, brombær, mørke kirsebær, skovbund, røg og læder. I munden er den fyldig, har masser af frugtsødme, som styres sikkert i mål af blide tanniner, tørhed og en let syre. "
"Jeg skal smage vinen i 3 årgang, nemlig 2019, 2018 og sluttelig 2017. Der er kun lavet 5.400 flasker af denne årgang 2019, mens der er lavet 6.600 flasker af årgang 2018 og 8.900 af 2017'eren.
Duftmæssigt er det kraftig, fyldig samt også tør vin, hvor frugten klart er sorte kirsebær suppleret med masser af tranebær, brombær, tørrede blommer, nogle varme krydderier, tørrede blomster, tobak, kakaopulver, grafit, blæk, engelsk lakrids og røg. Der er måske en svag note af tørret kød og man fornemmer virkelig en stor samt kødfuld kraft.
Smagsmæssigt er det en vin, som fra første sekund bare breder sig i munden, hvor man slet ikke mærker de 15,5% alkohol. I stedet er der en vis sødme med en moden og sød frugt, søde brombær og jordbær, syltede blommer, masser er frugtintensitet, som fælges undervejs af lidt peber, søde krydderier, tørrede blomster, sød finsk lakrids og en diskret mineralitet. Flot, kraftfuld, muskuløs vis med en vis frugtsødme, men voldsom lang eftersmag."