AMAZING DISCOVERIES DECEMBER ER NU TIL SALG! VORES MEST SOLGTE SMAGEKASSE! LÆS MERE HER.

×
94 points
Mad og Monopolet
95 points
Flaskehalsen Point
Houlberg Vinblog

Ateca Armas Old Vines Garnacha 2019

Overordentlig kraftfuld spansk Garnacha!

På lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
305,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Garnarcha vin du ikke vil gå glip af! En vin som er intens med masser af power

Topvinen fra Bodegas Ateca i årgng 2019. Som de andre rødvine fra Ateca er denne også produceret på 100% Garnacha. Druerne til denne vin kommer fra en særlig udvalgt enkeltmark på 13 hektar, hvis vinstokke er op til 120 år gamle. Disse vinstokke leverer et stærkt begrænset høstudbytte, men hvor druematerialet byder på maksimal saft og kraft. Efter streng sortering og udvælgelse af druerne og endt vinifikation, lagrer vinen videre i måneder på nye franske egetræsfade.

Vinens elementer

Farven er uigennemsigtig lilla i glasset med en uimodståelig bouquet af moden og meget intens frugt. Aromapaletten byder på elementer som blyant, blomme, og masser af behagelige krydderier samt vanilje og tobak fra fadlagringen. Struktureret og ufattelig tætpakket i smagen. Vinen er særdeles kraftfuld, men den store smag bliver ved med at folde sig ud i glasset, og eftersmagen bliver ved i det uendelige.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° grader for den optimale vinoplevelse. Lad gerne vinen dekantere eller ilte en times tid inden servering. Denne topvin kan nydes nu eller har potentiale til yderligere 10-12 år på vinhylden. Bør serveres til slagterens bedste udskæring, men er også eminent til den danske fede julemad med and og gås.

Ved Bodegas Ateca forstår de virkelig at lave gode vine, og denne Armas er vores - uden sammenligning, bedste Garnacha vin i sortimentet.

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Ateca
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Calatayud
Lagring
18 mdr. på nye egetræsfade
Drikkes bedst
2022-2034
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

95 points

"Her er vi i området mellem Madrid og Zaragoza. Calatayud har aldrig rigtig gjort sig bemærket som et super-område, men hvis du har smagt masser af spansk vin, ved du også, at der kan være store oplevelser at finde her. Ateca Armas har her skabt en fremragende Garnacha-vin fra gamle vinstokke, og den strutter af massive frugter, der er ledsaget af masser af spændende nuancer, der både er urtede, blomstrede og med en levende syre. Det gør, at de modne frugtflader ikke bliver tunge, men blot fremstår powerfulde og fornemt balancerede."

Mad og Monopolet

94 points

"Spansk vin har ofte fylde, power, kraft, syre og tanniner, hvilket er præcis, hvad der er brug for, når det kommer til en vin, som skal kunne klare en julemenu. Denne er lavet på 100 % Garnacha, som giver en skøn vin, som har en skøn duft af solbær, brombær, mørke kirsebær, skovbund, røg og læder. I munden er den fyldig, har masser af frugtsødme, som styres sikkert i mål af blide tanniner, tørhed og en let syre. "

Houlberg Vinblog

5,5 stjerner

"Jeg skal smage vinen i 3 årgang, nemlig 2019, 2018 og sluttelig 2017. Der er kun lavet 5.400 flasker af denne årgang 2019, mens der er lavet 6.600 flasker af årgang 2018 og 8.900 af 2017'eren.

Duftmæssigt er det kraftig, fyldig samt også tør vin, hvor frugten klart er sorte kirsebær suppleret med masser af tranebær, brombær, tørrede blommer, nogle varme krydderier, tørrede blomster, tobak, kakaopulver, grafit, blæk, engelsk lakrids og røg. Der er måske en svag note af tørret kød og man fornemmer virkelig en stor samt kødfuld kraft.

Smagsmæssigt er det en vin, som fra første sekund bare breder sig i munden, hvor man slet ikke mærker de 15,5% alkohol. I stedet er der en vis sødme med en moden og sød frugt, søde brombær og jordbær, syltede blommer, masser er frugtintensitet, som fælges undervejs af lidt peber, søde krydderier, tørrede blomster, sød finsk lakrids og en diskret mineralitet. Flot, kraftfuld, muskuløs vis med en vis frugtsødme, men voldsom lang eftersmag."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas Ateca

Ateca`s vinmarker er primært med gamle vinstokke på 30+ år, og de ældste er over 120 år gamle. Bodegas Ateca bliver af Guia Penin allerede anmeldt som det bedste vinhus i Calatayud, og det er selv om at Ateca først blev grundlagt i 2005.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt