KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×

Atalaya `Laya` 2022

Laya er en sublim vin til prisen

På lager
DKK 75,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 89,95 DKK stk.
81,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Laya er en sublim vin til prisen

Vinen er produceret af 70% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 30% Monastrell, fra primært gamle vinstokke. Vinen har fadlagret 4 måneder i franske egetræsfade. Garnacha Tintonera tilføjer vinen kraft og smag, og Monastrell tilføjer vinen masser af blød fyldig frugt.

Farven er mørk-lilla. Aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso og peber. Smagen er medium-fyldig, tæt, let krydret og med en flot integreret sødme. Tanninerne er bløde og en fin syre sikre balancen i vinen. Den rige og let sødmefulde smag fortsætter i den vedvarende eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader, og gerne til gryderetter, smagsfulde pastaretter, grillet kød, svinekød, lettere oksekødsretter eller let modne ost.

Denne Laya er en sublim vin til prisen. Mørk og rig frugt fra Garnacha Tintonera mixed med blød, fyldig og let sødmefuld frugt fra Monastrell druen.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2022
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DO Almansa
Lagring
4 måneders fadlagring
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2024-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt