Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
VinAvisen
90 points
Robert Parker
90 points
James Halliday
90 points
Guia Penin

Atalaya `Laya` 2020

Laya er en sublim vin til prisen

På lager
DKK 68,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
74,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Laya er en sublim vin til prisen

Vinen er produceret af 70% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 30% Monastrell, fra primært gamle vinstokke. Vinen har fadlagret 4 måneder i franske egetræsfade. Garnacha Tintonera tilføjer vinen kraft og smag, og Monastrell tilføjer vinen masser af blød fyldig frugt.

Farven er mørk-lilla. Aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso og peber. Smagen er medium-fyldig, tæt, let krydret og med en flot integreret sødme. Tanninerne er bløde og en fin syre sikre balancen i vinen. Den rige og let sødmefulde smag fortsætter i den vedvarende eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader, og gerne til gryderetter, smagsfulde pastaretter, grillet kød, svinekød, lettere oksekødsretter eller let modne ost.

Denne Laya er en sublim vin til prisen. Mørk og rig frugt fra Garnacha Tintonera mixed med blød, fyldig og let sødmefuld frugt fra Monastrell druen.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DO Almansa
Lagring
4 måneders fadlagring
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2021-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

90 points samt 5 ud af 5 stjerner for god kvalitet til prisen "COLOUR deep cherry. AROMA ripe fruit, dried herbs, creamy oak .FLAVOUR powerful, ripe fruit, spicy, round tannins"

James Halliday

90 points

"Blackberries, brambleberries, coconut, potpourri and dried herbs on the nose. Medium-to full-bodied with fine, dry tannins and wild, herbal character."

Robert Parker

90 points

90+ "The 2020 Laya is balanced, harmonious and serious, and the vintage seems to have absorbed the oak quite nicely."

VinAvisen

5 stjerner

"En rødvin på Garnacha Tintorera og Monastrell. Man starter i det stille med en fin herbal duft med sarte bærnoter. Dernæst kommer smagen, som overrasker med en eksplosion af krydderier med blandt andet sort peber, nelliker og spidskommen. Det er en fantastisk vin, som trods sine kun 79,95 kr. byder på en ualmindelig dejlig og spændende vinøs oplevelse. Så køb den til prisen ved 6 flasker."

VinExpressen

Anbefalet points

"Dejlig blød og saftig i munden med masser af frisk bærfrugt og i øvrigt en gang bløde tanniner, der strammer fint op om frugten. Bravo – høj genkøbsfaktor!"

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt