BEMÆRK; vores fysiske butik i Esbjerg lukket frem til d 27/1. Onlineshoppen kører videre som normalt.

Vi holder UDSALG med mange fantastiske tilbud. Derfor kan der forekomme en ekstra dags leveringstid. Læs mere her

×
Smag På Vin
90 points
Guia Penin

Atalaya `Laya` 2019

Laya er en sublim vin til prisen

På lager
DKK 49,95
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
54,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

EKSTRA NEDSAT 27%! FANTASTISK VIN TIL PRISEN! 

Er du på udkik efter en smagsfuld vin, som stadig er saftig og balanceret, så er Laya fra Bodegas Atalaya et oplagt bud! En super populær vin som år efter år er flot anmeldt!

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Laya er en sublim vin til prisen

Vinen er produceret af 75% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 25% Monastrell, fra primært gamle vinstokke. Vinen har fadlagret 4 måneder i franske egetræsfade. Garnacha Tintonera tilføjer vinen kraft og smag, og Monastrell tilføjer vinen masser af blød fyldig frugt. 14% alkohol.

Farven er mørk-lilla. Aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso og peber. Smagen er medium-fyldig, tæt, let krydret, rig og med en flot integreret sødme. Tanninerne er bløde og smagen afrundet. Den rige, mørke og let sødmefulde smag fortsætter i den vedvarende eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader, og gerne til gryderetter, smagsfulde pastaretter, grillet kød, svinekød, lettere oksekødsretter eller ost. Vinen er ideal som meditationsvin pga. den store bløde frugt. Vinen kan drikkes nu eller gemmes op til 4 år fra høståret.

Denne Laya er en sublim vin til prisen. Mørk og rig frugt fra Garnacha Tintonera mixed med blød, fyldig og let sødmefuld frugt fra Monastrell druen.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
DO Almansa
Lagring
4 måneders fadlagring
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2020-2022
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

"Colour:deep cherry. Nose:ripe fruit, fruit preserve, balsamic herbs, dark chocolate. Palate:full, flavourful, balanced, good acidity."

Smag På Vin

6 stjerner

"I jagten på mest vin for pengene må Laya kandidere blandt finalisterne. For under 70 kroner for en flaske får man overraskende meget koncentration og velsmag. Tæt og ungdommelig violet i glasset med en god, intens aroma af kirsebær, blåbær, te og et lille animalsk indslag af noget oksefond. Ligeledes koncentreret i smagen med kirsebær, blomme, lakrids, balsamico og fad. Let frugtsødme med fin syre og blød tannin."

Læs hele anmeldelsen her
VinExpressen

Anbefalet points

"Åben og indtagende med toner af brombær, hindbær, peber, lidt kærnemælk og lakridskonfekt. Dejlig blød og saftig i munden med masser af frisk bærfrugt og i øvrigt en gang bløde tanniner, der strammer fint op om frugten. Bravo – høj genkøbsfaktor!"

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt