90 points
Vinous
90 points
Robert Parker
90 points
Guia Penin

Atalaya `Laya` 2017

Laya er en sublim vin til prisen

På lager
DKK 68,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
73,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Laya er en sublim vin til prisen

Vinen er produceret af 75% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 25% Monastrell, fra primært gamle vinstokke. Vinen har fadlagret 4 måneder i franske egetræsfade. Garnacha Tintonera tilføjer vinen kraft og smag, og Monastrell tilføjer vinen masser af blød fyldig frugt. 14% alkohol.

Farven er mørk-lilla. Aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso og peber. Smagen er medium-fyldig, tæt, let krydret, rig og med en flot integreret sødme. Tanninerne er bløde og smagen afrundet. Den rige, mørke og let sødmefulde smag fortsætter i den vedvarende eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader, og gerne til gryderetter, smagsfulde pastaretter, grillet kød, svinekød, lettere oksekødsretter eller ost. Vinen er ideal som meditationsvin pga. den store bløde frugt. Vinen kan drikkes nu eller gemmes op til 4 år fra høståret.

Denne Laya er en sublim vin til prisen. Mørk og rig frugt fra Garnacha Tintonera mixed med blød, fyldig og let sødmefuld frugt fra Monastrell druen.

Atalaya `Laya` 2016

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
DO Almansa
Lagring
4 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

"Colour:deep cherry. Nose:ripe fruit, fruit preserve, balsamic herbs, dark chocolate. Palate:full, flavourful, balanced, good acidity."

Robert Parker

90 points

"The entry-level red 2017 Laya is a fruit-driven Garnacha Tintorera (aka Alicante Bouschet) blend with some Monastrell (less this year, because Monastrell didn't behave well in Almansa in 2017) from dry-farmed vines; it fermented in stainless steel followed by malolactic in barrel, where the wine matured for four months. This has a very expressive and gentle nose, with nice fruit and even some notes of flowers. It has tannins, but it's not as aggressive as some might think. This is a characterful and powerful Mediterranean red and represents very good value for money."

Vinous

90 points

"Youthful purple. Lively scents of red and blue fruits, lavender and smoky minerals, along with a touch of spiciness. Seamless and energetic on the palate, offering juicy black raspberry, cherry and floral pastille flavors that are underscored by a vein of tangy acidity. Closes on an appealingly sweet note, with subtle tannins coming on late."

Vivino

Medaljer

Guldmedalje Mundus Vini

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt