BEMÆRK; Showroom i Esbjerg er LUKKET henover påsken inkl. lørdag d. 20/4. - Sidste åbningsdag inden påsken er onsdag d. 17/4!

×
92 points
Guia Penin

Atalaya `La Atalaya del Camino` 2016

Utroligt at denne vin ikke koster mere!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Intens smag af sorte frugter og søde krydderier

Vinen er produceret af 85% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 15% Monastrell. Garnacha Tintonera stokkene er plantet i ca. 750 meters højde, og Monastrell stokkene i ca. 100 meters højde. Druerne håndplukkes og efter sortering får en de bedste druer lov til at blive til denne La Atalaya Del Camino. Alle druerne kommer fra gamle vinstokke på 40-100 år. Vinen har fadlagret 12 måneder i franske egetræsfade. 15,5% alkohol.

Intens sydspansk bulderbasse vin

Farven er næsten kul sort. Intense aromaer af sorte frugter, eksotiske krydderier, tobak, mokka og peber. Smagen er fyldig, tæt, koncentreret og meget fyldig. Tanninerne er modne og smagen let sødmefuld. Eftersmagen er intens og meget lang.

Server vinen ved 17-18° grader for den optimale vinoplevelse, og gerne til retter med vildt, and, oksekød eller modne oste. Giv gerne vinen luft en lille times tid inden servering.

En utrolig smagsfuld, koncentreret og `lag på lag nuance-fyldt` vin, med bløde og modne tanniner. Det er utroligt at så meget smag, krydderier og intensitet ikke koster mere..!

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Almansa
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2025
Anmeldelser
Guia Penin

92 points

"Colour:very deep cherry. Nose:fruit expression, fruit preserve, dark chocolate, sweet spices, balsamic herbs. Palate:full, toasty, concentrated, sweet tannins."

Medaljer

Grand Gold Mundus Vini

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt