FlaskeHalsen
92 points
Vinous
92 points
Guia Penin
90 points
Robert Parker

Atalaya `La Atalaya del Camino` 2016

Utroligt at denne vin ikke koster mere!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Intens smag af sorte frugter og søde krydderier

Vinen er produceret af 85% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 15% Monastrell. Garnacha Tintonera stokkene er plantet i ca. 750 meters højde, og Monastrell stokkene i ca. 100 meters højde. Druerne håndplukkes og efter sortering får en de bedste druer lov til at blive til denne La Atalaya Del Camino. Alle druerne kommer fra gamle vinstokke på 40-100 år. Vinen har fadlagret 12 måneder i franske egetræsfade. 15,5% alkohol.

Intens sydspansk bulderbasse vin

Farven er næsten kul sort. Intense aromaer af sorte frugter, eksotiske krydderier, tobak, mokka og peber. Smagen er fyldig, tæt, koncentreret og meget fyldig. Tanninerne er modne og smagen let sødmefuld. Eftersmagen er intens og meget lang.

Server vinen ved 17-18° grader for den optimale vinoplevelse, og gerne til retter med vildt, and, oksekød eller modne oste. Giv gerne vinen luft en lille times tid inden servering.

En utrolig smagsfuld, koncentreret og `lag på lag nuance-fyldt` vin, med bløde og modne tanniner. Det er utroligt at så meget smag, krydderier og intensitet ikke koster mere..!

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Almansa
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2025
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Skabt på en blanding af Monastrell og den gennem-røde Garnacha Tintorera er denne vin en imponerende fyldig oplevelse. Farven er dyb og rød og afslører, at det røde frugtkød ikke blot er synligt, når druen er frisk, og samtidig holder vinen en elegant kulør uden at blive mudret eller sort. Smagen er ikke sød, men den er pokkers blød og betagende. Godt krydret og en helt igennem fortryllende oplevelse til en flot pris. Et superlækkert glas, der er til at have med at gøre, selvom man ikke har det fulde arsenal af sommelier-brikker at flytte med – men som også har sine spændende udfordringer, hvis du gerne vil lidt mere end bare slynge dråberne i halsen."

Guia Penin

92 points

"Colour:very deep cherry. Nose:fruit expression, fruit preserve, dark chocolate, sweet spices, balsamic herbs. Palate:full, toasty, concentrated, sweet tannins."

Robert Parker

90 points

"The 2016 La Atalaya del Camino is a blend of Garnacha Tintorera with some 15% Monastrell from dry-farmed, head-pruned vines planted on limestone soils and averaging 45 years of age. It fermented in stainless steel and matured in French barrique for 12 months. It has a mixture of berry fruit and spicy aromas, a little less expressive than the 2015 I tasted last time. It has some dusty tannins and dark berry flavors. It needs powerful food."

Vinous

92 points

"Opaque ruby. Sexy, spice-accented dark berries and pungent flowers on the deeply perfumed nose. Offers appealingly sweet black and blue fruit flavors that become livelier and pick up a hint of spicecake with air. Woodsmoke and mocha qualities come up on the impressively long, penetrating finish, which features supple tannins and a strong echo of sappy blue fruit."

Medaljer

Grand Gold Mundus Vini

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt