FinansBureauet
92 points
Guia Penin
91 points
Robert Parker
FlaskeHalsen
Smag På Vin

Atalaya `La Atalaya del Camino` 2015

Utroligt at denne vin ikke koster mere!

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 159,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Intens smag af sorte frugter og søde krydderier

Vinen er produceret af 85% Garnacha Tintonera (også kendt som Alicante Bouchet) og 15% Monastrell. Garnacha Tintonera stokkene er plantet i ca. 750 meters højde, og Monastrell stokkene i ca. 100 meters højde. Druerne håndplukkes og efter sortering får en de bedste druer lov til at blive til denne La Atalaya Del Camino. Alle druerne kommer fra gamle vinstokke på 40-100 år. Vinen har fadlagret 12 måneder i franske egetræsfade. 15,5% alkohol.

Vinens elementer

Farven er næsten kul sort. Intense aromaer af sorte frugter, eksotiske krydderier, tobak, mokka og peber. Smagen er fyldig, tæt, koncentreret og meget fyldig. Tanninerne er silkebløde og smagen let sødmefuld. Eftersmagen er intens og meget lang.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse, og gerne til retter med vildt, and, oksekød eller modne oste. Den kan også med fordel anvendes som meditationsvin pga. den intense, men silkebløde frugtige stil.

En utrolig smagsfuld, koncentreret og `lag på lag nuance-fyldt` vin, med silkebløde tanniner. Det er utroligt at så meget smag, krydderier og intensitet ikke koster mere..!

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol
15,5%
Region
DO Almansa
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2024
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Muskuløs spansk sag med vibrerende pebernoter som river i næsen, og en ganske voluminøs og opulent mund med fin dybde og generøse mængder skråtobak, vanilje og En virkelig flot vin, som fortjener en t-bone steak."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er grænsende til det kulsorte, det vi hælder i glasset fra denne flaske fra La Atalaya del Camino. Vinen, der er skabt på Garnacha og Monastrell-druer, er enormt kraftfuld, og det er i sandhed en aldeles vild og voldsom oplevelse.

Det skal du selvfølgelig være beredt på fra begyndelsen, for det kan sagtens være overrumplende, hvis du forventer andet. Der er en gigantisk power med mange krydderier og nuancer, og der er lakrids og tunge modne frugter i massevis.

Det er en spansk vildbasse af de helt voldsomme med store muskler og masser af knald på. En rigtig interessant vin, der god også kræver at blive nydt i rette sammenhæng."

Guia Penin

92 points

"Colour: deep cherry. Nose: ripe fruit, dried herbs, creamy oak, cocoa bean, varietal. Palate: powerful, ripe fruit, spicy, round tannins."

Robert Parker

91 points

"It was a gentle year for Garnacha Tintorera, and the reality is that they used a lot less Monastrell than the average. It has a Rhône-ish profile, with aromas of sun-dried tomatoes and black olives, an oily touch and plenty of aromatic herbs. This is ripe, as they need ripe fruit to avoid the harsh tannins that the grape can deliver if the fruit is not very ripe. This is juicy, concentrated and powerful and will surely be able to develop for a long time in bottle. I was quite surprised by this wine."

Smag På Vin

5 stjerner

"Meget koncentreret og ganske kompleks næse med noter af blåbær, blommekompot, masser af pibetobak, mokka og antydningsvis stegt kød. I smagen går den fra at være tæt og kraftig til direkte muskuløs med fyldig mørk frugt og stort fadpræg. Smag af sort bagt frugt, og fadnoter af sød tobak og kakao. God syre og markant tannin, der lige har pudset de rå kanter af. Det er en vin, hvor der er skruet op for de fleste parametre – også alkoholen på de 15,5 procent. Skal have noget steg – okse eller lam – med stegeskorpe og krydderier."

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt