Vi har købt for stort ind - og nu skal lagret ryddes. Spar 51% på prisvindende Rose. Læs mere her.

×
90 points
EkstraBladet points
92 points
Guia Penin
92 points
Robert Parker
Smag På Vin

Atalaya `Alaya Tierra` 2020

En af de bedste spanske vine vi kender til!

På lager
DKK 225,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
231,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Spansk power, når det er aller bedst!

Alaya - intensitet, frugtfylde og spansk temperament. Er du til vin med massiv smag, stor fylde og fyldig frugt, så er Alaya det helt rigtige valg!

`Vild, vildere, Alaya`. Sådan er denne vin blevet beskrevet af anmeldere tidligere. Og Alaya er også en temmelig vild vin. Dette er en vin hvor der er skuret op på fuld blus på alle parameter muligt. Alaya er produceret på 100% Garnacha Tintonera - også kendt som Alicante Bouchet fra gamle vinstokke på over 50 år. Alle druer er håndhøstet, og kun de absolut bedste druer fra Bodegas Atalaya anvendes til denne topvin. Vinen har fadlagret i 15 måneder på franske og amerikanske egetræsfade.

En sand aromaeksplosion

Farven er helt sort. Meget intense aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso, peber og eksotiske krydderier. Smagen er virkelig fyldig, utrolig tæt og intens. Den mørke frugt kommer bragende i en sand aromaeksplosion af krydderier og en flot velintegreret sødme. Eftersmagen er intet mindre end utrolig, og bliver hængende meget, meget længe!

Server vinen ved 16-17° grader til smagfulde kødretter som fx oksekød, lam, vildt eller modne oste.

Husk at give vinen massere af luft inden den drikkes, eller smid den i kælderen og gem den for det bliver kun bedre!

Alaya Tierra er en ufattelig tæt og intens vin som alle med hang til voldsomme vin bør prøve mindst en gang. At man kan presse så meget smag af tæt, intens og samtidig blød frugt ned i en flaske er sjældent set - og til denne pris helt uhørt.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
DO Almansa
Lagring
15 måneders fadlagring
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2022-2032
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet points

90 points

"Vin på garnacha tintorera fra Almansa i det østlige Spanien. Meget koncentreret og nærmest portvinsagtigt. Heldigvis for vinen er syren flot og pakker den massive frugt pænt ind. Meget intens med brombær, espresso, tobak og vanilje. Lidt en vin på steroider!"

Guia Penin

92 points

Robert Parker

92 points

"It has a little more balance and freshness, and despite the fact that the wine is very young and still marked by the élevage in barrel, it should come around with a little more time in bottle. A powerful, full-bodied, full-throttle Garnacha Tintorera"

Smag På Vin

5 stjerner

"Meget koncentreret og intens vin med aroma af mørk frugt, modne kirsebær, blomme, figner, chokolade og orangeskal. Smagsintensiteten ligger også i den høje ende med fuld skrald på moden frugt og fadnoter. Let frugtsødme, frisk høj syre, en noget støjende alkohol og god længde med en lidt blækket tone. Absolut en madvin og gerne med braiseret mørkt kød.

Àlaya er lavet på Grenache Tintorera, der oftest bruges som en støttedrue i diverse blends, mens den alene ofte har det svært. Her er så undtagelsen, der bekræfter reglen."

Læs hele anmeldelsen her
VinExpressen

Anbefalet points

"En show-vin med masser af alting: alkohol, frugtsødme og ekstrakt i lange baner. Absolut slagkraftig fætter med strejf af rosiner, svesker og mørke røde bær. Lang i smagen med tonsvis af råfrugt. Voldsom Volvo."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt