LEVERING INDEN JUL: Ordre bestilt senest d. 19/12 kl. 12.00 vil med garanti blive pakket og sendt til levering inden jul. Ordre modtaget mellem d. 19/12 kl. 12 og d. 20/12 kl. 12, vil ligeledes blive afsendt, men uden garanti for ankomst inden jul. Husk dog at der en yderst sjælden gang kan ske fejl under fragt, derfor anbefaler vi at i bestiller jeres vin hurtigst muligt.

×
92
Guia Penin

Atalaya `Alaya Tierra` 2016

Ny årgang af den voldsom intense Alaya

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

"Den Spanske Amarone"

Alaya - vinen som anmelderne har kaldt "Den Spanske Amarone" grundet vinens intensitet, frugtfylde og spanske temperament. Er du til vin med massiv smag, stor fylde og fyldig frugt, så er Alaya det helt rigtige valg!

"Vild, vildere, Alaya"

Sådan er denne vin blevet beskrevet af anmeldere tidligere. Og Alaya er også en temmelig vild vin. Dette er en vin hvor der er skuret op på fuld blus på alle parameter muligt. Alaya er produceret på 100% Garnacha Tintonera - også kendt som Alicante Bouchet fra gamle vinstokke på over 50 år. Alle druer er håndhøstet, og kun de absolut bedste druer fra Bodegas Atalaya anvendes til denne topvin. Vinen har fadlagret i 15 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Der produceres ca. 20.000 flasker årligt. Denne powerbombe rummer hele 16% alkohol.

En sand aromaeksplosion

Farven er helt sort. Meget intense aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso, peber og eksotiske krydderier. Smagen er ekstrem fyldig, utrolig tæt og intens. Den mørke frugt kommer bragende i en sand aromaeksplosion af krydderier og en flot velintegreret sødme. Eftersmagen er intet mindre end utrolig, og bliver hængende meget, meget længe!

Server vinen ved 16-17° grader til smagfulde kødretter som fx oksekød, lam, vildt eller modne oste.

Alaya Tierra er en ufattelig tæt og intens vin som alle med hang til voldsomme vin bør prøve mindst en gang. At man kan presse så meget smag af tæt, intens og samtidig blød frugt ned i en flaske er sjældent set - og til denne pris helt uhørt.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
DO Almansa
Lagring
15 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2028
Anmeldelser
Guia Penin

92 points

"Colour:very deep cherry, purple rim. Nose:fruit preserve, spicy, dark chocolate, earthy notes. Palate:flavourful, toasty, sweetness, good acidity."

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt