BEMÆRK: Butikken holder ferielukket i uge 29 & 30!! - Online holder åbent og vi sender ordre som normalt! 

×
FinansBureauet
FlaskeHalsen
92 points
Guia Penin

Atalaya `Alaya Tierra` 2016

Ny årgang af den voldsom intense Alaya

På lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
184,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Spar ekstra 10% på "Den Spanske Amarone"

Så er der tilbud på Alaya - vinen som anmelderne kar kaldt "Den Spanske Amarone" pga. vinens intensitet, frugtfylde og spanske temperament. Er du til vin med massiv smag, stor fylde og fyldig frugt, så er Alaya det helt rigtige valg!

"Vild, vildere, Alaya"

Sådan er denne vin blevet beskrevet af anmeldere tidligere. Og Alaya er også en temmelig vild vin. Dette er en vin hvor der er skuret op på fuld blus på alle parameter muligt. Alaya er produceret på 100% Garnacha Tintonera - også kendt som Alicante Bouchet fra gamle vinstokke på over 50 år. Alle druer er håndhøstet, og kun de absolut bedste druer fra Bodegas Atalaya anvendes til denne topvin. Vinen har fadlagret i 15 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Der produceres ca. 20.000 flasker årligt. Denne powerbombe rummer hele 16% alkohol.

En sand aromaeksplosion

Farven er helt sort. Meget intense aromaer af sorte frugter, lakrids, espresso, peber og eksotiske krydderier. Smagen er ekstrem fyldig, utrolig tæt og intens. Den mørke frugt kommer bragende i en sand aromaeksplosion af krydderier og en flot velintegreret sødme. Eftersmagen er intet mindre end utrolig, og bliver hængende meget, meget længe!

Server vinen ved 16-17° grader til smagfulde kødretter som fx oksekød, lam, vildt eller modne oste.

Alaya Tierra er en ufattelig tæt og intens vin som alle med hang til voldsomme vin bør prøve mindst en gang. At man kan presse så meget smag af tæt, intens og samtidig blød frugt ned i en flaske er sjældent set - og til denne pris helt uhørt.

Vin Data
Drue
Grenache Tintorera
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Atalaya
Størrelse
75 cl
Alkohol
16%
Region
DO Almansa
Lagring
15 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2028
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015

"Det var en gammel kending som steg til tops i denne uges test. Atalaya Alaya Tierra hedder den, og det er en vin som imponerer årgang efter årgang. Vi er nået til årgang 2015, og den imponerer med en fylde og densitet, som selv de største Amaroner dårligt kan matche. Rig og dyb næse med toner af tobak, solbær og ribs og et strejf af flint og opulent og super intensiv mund med righoldige mængder peber, vanilje, toast, bacon og rosinsødme til overflod. Et brag af en vin."

FlaskeHalsen

6 stjerner

Anmeldelse af årgang 2015

"Alle I vinelskere, der er til store og bløde bamse-vine; hold på glas og briller. For her er der en vin, der vil jer det rigtig godt. Alaya Tierra er en meget mørk vin fra Almansa-området i regionen Castilla La Mancha. Vi er i den tørre og hede del af Spanien, og det kan smages på de Garnacha-druer, der er moset ud til denne flaske vin. Alkoholprocenten er på mægtige 16%, men den store mørke bærfylde gør, at smagen bløder den markante power noget så nydeligt op. Det er en meget, meget smagfuld vin med flotte og tykke nuancer, massive gardiner og masser af wow-effekt."

Guia Penin

92 points

Anmeldelse af årgang 2015

"Colour: very deep cherry. Nose: expressive, spicy, mineral, overripe fruit, dried fruit. Palate: full, powerful, sweetness, great length."

Om producenten

Bodegas Atalaya

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt