Ardbeg Ten 10 års Single Malt Whisky 70 cl

På lager
DKK 379,00
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Farven er let gylden.

Aroma: Et udbrud af intens røget frugt slipper ud i atmosfæren - tørv tilført pikant citron og lime omsluttet af mørk chokolade.

Fremhævet mentol og sort peber skærer igennem den søde røg fulgt op af tjærevædet reb og grafit. Idet du fører næsen længere ned i glasset, toner aromaen af røget fisk og sprød bacon sammen med grøn peber, bagt ananas og pærejuice frem. Tilføj vand, og indånd hvirvelstrømmen, der rejser sig fra glasset. Et åndedrag og oceanisk mineralitet giver fornemmelsen af kold, salt skumsprøjt på kalkede klipper. Voksagtig citron og lime følger sammen med kullet og tjæret sæbe, bivoks og urtefyldt fyrreskov. Ristet vanilje og sydende kanel simrer i baggrunden med varm hasselnød og mandelkaramel.

Smag: En eksplosion af knitrende tørv sætter millioner af smagseksplosioner i gang på tungen: tørven sprudler med skarp citron og limejuice, sort peber popper sammen med sydende kanel-krydret karamel. Dette følges af en bølge af saltlage tilført blød kærnemælk, moden banan og ribs. Røg strømmer gradvist op i ganen og tager en mundfuld varm cremet cappuccino og ristet skumfidus med sig. Idet smagen forlænges og skærpes udvikles tør espresso, lakridsrod og tjæret røg, der dækker ganen med bløde tørveolier.

Afslutning: Eftersmagen fortsætter og fortsætter – lang og røget med tjæret espresso, anisfrø, ristede mandler og spor af blød byg og frisk pære.

Vin Data
Type
Whisky
Producent
Ardbeg Distillery
Størrelse
70 cl
Alkohol Procent
46%
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt