★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
96 points
Jeb Dunnuck
94 points
DinVinGuide
Gastromand.dk
FlaskeHalsen
VinAvisen
98 points
Robert Parker
96 points
Wine Enthusiast
93 points
Guia Penin
92 points
Natalie Maclean
92 points
Wine Spectator

Alvear Pedro Ximenez Solera 1927 37 cl

Dette er ubetinget en af de bedste PX overhovedet!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
Beskrivelse

Detaljer

PX solera 1927 i utrolig kvalitet.
Vine som denne burde koste langt, langt mere!

Vinen er produceret af 100% PX (Pedro Ximénez) fra området D.O. Montilla Moriles. Vinen er uden årgang, men fra et solera-system der er startet tilbage i 1927.

Vinfremstilling

Druerne høstes når de er tæt på overmodne, og herefter ligges de til tørre i solen, indtil de er blevet til små rosiner, hvilket sikrer en meget intens og sødmefuld most.

Mosten tilføres en smule alkohol, for at sikre at sødmen ikke aftager under gæringen. Herefter overføres vinen til det såkaldte Solera-system, som er et specielt, men egentlig meget simpelt modningssystem - flere rækker af fade placeres ovenpå hinanden. Der er gennemløb mellem de enkelte rækker af fade. Vinen fyldes på de øverste fade, medens den tappes fra det nederste fad. På denne måde er der altid en smule af den ældste årgang i den endelige aftapning. Alvear Solera 1927 er således startet i 1927 og vinen indeholder derfor en lille del Pedro Ximenes fra 1927. Vinen lagrer i solera-systemet i min. 4 år inden aftapning.

Vinens elementer

Farven er dyb mahogni. Intense aromaer af svesker, rosiner og nødder samt hints af chokolade. Smagen er overdådig med stor intensitet, rig og mørk koncentreret og en stor fylde. Den intense smag fortsætter ud i en endeløs eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 10-14° grader og anvend den bredt til søde desserter som fx is, frugtsalat, kager eller til modne oste.

Da vinen næsten er et måltid i sig selv, kan den også serveres i sit eget selskab - helt kold som en lille forfriskning.

Unik PX i en helt utrolig kvalitet. Fed, mørk, nærmest sirup agtig likør med en uendelig eftersmag. Vine som denne bude koste langt, langt mere..!

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Dessertvin
Årgang
Uden Årgang
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Alvear
Størrelse
37,5 cl
Alkohol
16%
Region
Montilla Moriles
Drikkes bedst
2017-2040
Anmeldelser
DinVinGuide

94 points

"Mørke sveskede noter. En meget intens og fyldig vin med svesker, tørrede frugter, rosiner, bagte krydderier og vanilje. Vellavet med en flot syre. Lang, vedvarende afslutning. Prøv den til karamel eller kraftige oste."

Natalie Maclean

92 points

"This lovely sweet-style Pedro Ximenez Solera 1927 Sherry is not vintage dated but does have some wine from the 1927 vintages blended in. Dark-hued, rich and complex with aromas of fig jam, molasses and espresso. Great dessert wine. Pedro Ximénez food pairings: blue cheeses, salted nuts, fruit cake."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Denne uges onsdagsportvin er slet ikke nogen portvin. Men vi er i den samme boldgade, for det er en sødmefuld dessertvin, der stort set klarer enhver dessert uanset indholdet af sukker og sødestads. For det er voldsomt sødt, uden at det nærmer sig at blive vammelt. Det er det, der gør denne vin til noget ganske særligt, for mens andre søde dessertvine næsten kan gøre ondt i svælget, så har vi her en meget ren smag af tyktflydende rosin. Balancen er tilpas afstemt til, at sødmen slipper hurtigt, og derved undgår vinen at sætte sig fast i smagsløgene og præge oplevelsen længere end at det stadig er rart. Den balance finder jeg ret sjældent i vine, der er så søde som denne, og det gør Alvear Solera til et rigtig positivt og lækkert bekendtskab."

Gastromand.dk

6 stjerner

"Inden du nu tror vi har druppet en sherry fra 1927, så ro på – den er blended og der skulle eftersigende være dele af sherry fra 1927 blandet i denne vin. Dette er en smuk dessertvin med masser af kraft og kompliksistet. Noter af nødder, karamel, sirup, svesker, blommer, rosiner og chokolade – faktisk kunne jeg blive ved, men I er vist med. Igen må jeg sige, at det faktisk er lækkert at få vine med i toppen som er mere sødmefulde og har mindre syre."

Guia Penin

93 points

"Colour: dark mahogany. Nose: powerfull, complex, dry nuts, toasty, acetaldehyde. Palate: rich, long, fine solera notes, spicy, round"

Guia Repsol

91 points

"In sight; Intense mahogany-iodine color. Clean and bright. In the nose; Complex, clean and neat. Roasted aromas, nuances of raisins, roasted and bakery. In mouth; Sweet, tasty, broad and unctuous, with solera expression. Long aftertaste."

Jeb Dunnuck

96 points

"A wine that always delivers is the NV Pedro Ximénez Solera 1927 which is a fortified, very old Solera blend from grapes all dried on straw mats. Thick, unctuous, and incredibly rich, yet also balanced, it gives up tons of brown sugar, caramelized fig, white raisin and spice aromas and flavors. It’s perfect for sipping with a chocolate or rich dessert and will keep for just about forever."

Robert Parker

98 points

"The NV Pedro Ximenez Solera 1927 is non-vintage, but does have some 1927 material in it. This is totally dark brown/amber with notes of figs, toffee, caramel syrup, molasses and coffee. It is dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured, thick beverage to consume slowly and introspectively after a meal. Drink now through 2050, or even longer."

VinAvisen

5 stjerner

"Skal der en rigtig sød dessertvin på bordet, så er det druen Pedro Ximénez, der folder sig ud ved Andalusiens kyster - i Sherry-distriktet og her i Montila-Moriles. Den er lavet i et solera-system grundlagt i 1927, og det er en superlækker og supersød vin med smag af figner og tørrede frugter"

Wine Enthusiast

96 points

96 point og 5. bedste vin testet af alle i 2017; "One of the world's best PX wines is Solera 1927, the pride of Alvear. Whatever solera stocks went into this bottling were well selected. Aromas of maple and fine wood turn to fig and caramel. Saturation and weight on the palate are expected, but this has some (though not a lot) acidic cut. Deep flavors of fig and Nutella finish with nuttiness and warmth."

Wine Spectator

92 points

"Takes a slightly more elegant approach, with a profile of green tea, ginger and toasted cumin out front, backed by dark ganache, prune and raisin flavors. A lingering praline edge adds lift."

Gastroland.dk

5 stjerner

"Dessertvin som blev åbnet til en panna cotta med rabarber. Sød vin med noter af rugbrød, karamel og brun farin. Fin balance så vinen opleves ikke alene som en (for) sød oplevelse. Super flot mørk farve. Drikkes kold, men ikke for kold. Oplagt valg til den søde tand, og gik godt til syren i rabarberen."

Om producenten

Bodegas Alvear

Vinhuset producerer primært søde vin på Pedro Ximenez druen (også kaldet bare `PX`), som gennemgår både lang tørring i solen og sidenhen lang lagring for at opnå deres helt specielle koncentreret smag.

Vinhuset er vokset støt siden starten (næsten 290 år siden) og det er i dag et stort foretagende. Men Bodegas Alvear producerer ikke bare en masse flasker - nej, de producerer regionens (vist ikke hele Spaniens) absolut bedste dessertvine og er i dag uden sammenligning regionens mest kendte vinhus.

Bodegas Alvears vine roses år efter år af flere af verdens mest kendte vinanmeldere, og vinene har tilmed fået helt op til de maksimale 100 point af Robert Parker, hvilket vidner om det ekstremt høje niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt