Detaljer
En vaskeægte publikumspleaser!
Vinen er produceret af 100% Alicante Bouschet fra Alenquer, nord for Lissabon. Det er vingården Quinta de Porto Franco der producerer denne intense rødvin, og der er kun brugt druer fra egne marker, hvor de selv kan styre kvaliten på høsten så godt som muligt.
Quinta de Porto Franco, der har produceret vin siden tolvhundredetallet, drives i dag af Jose Nevia Correia, som forstår at forene traditcion og moderne winemaking, forstået på den måde at man i denne (og de fleste af hans vine), kan smage klassisk portugisisk Alicante Bouschet, men man har gjort vinen mere tilgængelig, og fjernet den støvet smag og de knas tørre tanniner. Vinen har fadlagret 6 måneder.
Vinens elementer
Farven er meget mørke rød, tæt på helt sort. Intense aromaer af skovbær, især brombær, og krydderier, samt noter af kaffe og kanel. Smagen er moden, rig, medium fyldig og flot struktureret. Smagen dommineres af de intense bær og let sødmefulde noter, men slutter også med let bitre noter, som gør at vinen ikke bliver for sød. Eftersmagen bliver hængende længe.
Server denne vin ved 17-19° grader og den er bedst tjent med kødretter af f.eks. lam, vildt eller oksekød.