BEMÆRK; Vores butik i Esbjerg er lukket frem t.o.m 3 marts. Bestillinger til afhentning kan afhentes mandag til onsdag kl. 09.00-16.00 samt torsdag og fredag kl. 09.00-17.30.

Barolo kup. Prisvindende Barolo til kun 129,95 kr. Begrænset antal. Læs mere her.

×
VinAvisen
FlaskeHalsen

Aluado Alicante Bouschet 2019

Stor, intens og rig publikumspleaser fra Portugal!

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 74,95 DKK stk.
64,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

En vaskeægte publikumspleaser!

Vinen er produceret af 100% Alicante Bouschet fra Alenquer, nord for Lissabon. Det er vingården Quinta de Porto Franco der producerer denne intense rødvin, og der er kun brugt druer fra egne marker, hvor de selv kan styre kvaliten på høsten så godt som muligt.

Quinta de Porto Franco, der har produceret vin siden tolvhundredetallet, drives i dag af Jose Nevia Correia, som forstår at forene traditcion og moderne winemaking, forstået på den måde at man i denne (og de fleste af hans vine), kan smage klassisk portugisisk Alicante Bouschet, men man har gjort vinen mere tilgængelig, og fjernet den støvet smag og de knas tørre tanniner. Vinen har fadlagret 6 måneder.

Vinens elementer

Farven er meget mørke rød, tæt på helt sort. Intense aromaer af skovbær, især brombær, og krydderier, samt noter af kaffe og kanel. Smagen er moden, rig, medium fyldig og flot struktureret. Smagen dommineres af de intense bær og let sødmefulde noter, men slutter også med let bitre noter, som gør at vinen ikke bliver for sød. Eftersmagen bliver hængende længe.

Server denne vin ved 17-19° grader og den er bedst tjent med kødretter af f.eks. lam, vildt eller oksekød.

Vin Data
Drue
Alicante Bouschet
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Portugal
Låg
Prop
Producent
Quinta de Porto Franco
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2020-2022
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Der findes et virvar af forskellige druesorter, og i Portugal synes de, at det er skideskægt at forvirre os alle sammen endnu mere ved at kalde druerne noget helt andet, end vi er vant til. Druesorten Alicante Bouschet, som er base for denne vin, hedder for eksempel Garnacha Tintorera i Spanien og er således et andet navn for denne meget enestående druesort, der har rødt frugtkød. Alt det er teknikaliteter, og det er smagen, det gælder om. Her må vi konstatere, at Aluado 2019 er en vin, der har rigtig meget at byde til prisen. Det er blødt og krydret, det er charmerende og nemt at gå til. Det er måske ikke en vin, der får de fineste sommelierer til at spærre øjne og ører op, men for ganske almindelige mennesker, så er her adgang til et glas superdejlig vin til prisen. Det er ukompliceret og alligevel værd at gå på opdagelse i. Dejlig vin – uanset hvad vi så end vælger at kalde druesorten."

VinAvisen

5 stjerner

"En elegant og slank rødvin, men den er velproportioneret - og der er, hvad der skal være. Den har en dybrød farve, smagen af sorte kirsebær, eksotiske krydderier og noter af mokka. Prisen ved 6 flasker er attraktiv."

Medaljer

Guldmedalje Singapore Wine Awards

Guldmedalje Guide Gilbert & Gaillard

Guldmedalje Women's Wine & Spirits Awards

Medaljer

Gold Winner
Our Favorite

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt