90 points
Guia Penin
FlaskeHalsen

Altos de Torona Albarino 2016

Kåret til Verdens bedste Alberino!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Verdens bedste Albarino. Intet mindre.

Vinen er produceret af 100% Albarino fra DO Rias Baixas i det nordvestlige Spanien. Her består jorden primært af sand og granit. Vinmarkerne hvor druerne kommer fra er perfekt beliggende. På skråninger hvor der sikres optimal sol, i 300 meters højde som sikre let køligere temperatur og ikke mange kilometer fra havet som sikre en konstant brise, som hjælper med at tørre fugten på druerne, der følger med den kulde der kommer fra bjergene.

De bedste og optimalt modne af deres druer bruger producenten til denne top hvidvin. Vinen har gæret i rustfri ståltanke og siden lagret `sur lie` (sammen med drueskallerne) i ca. 6 måneder i rustfri ståltanke.

Vinens elementer

Farven er flot strågul med grønne skær. Intense aromaer af æbler og citrus, med noter af stenfrugter og mineraler. Smagen er frisk, rig, halvtør og meget aromatisk. God syre. Spændende og lang eftersmag.

Serveringstempratur og anvendelse

Server vinen ved 8-10° grader for den optimale vinoplevelse. Denne Albarino er den perfekte ledsager til fisk og skaldyr eller som en luksus aperitif på terrassen.

Intensitet, god syre og friske noter af æbler og citrus. En sublim hvidvin som er en perfekt ledsager til fisk og skaldyr. Man forstår tydeligt hvorfor denne luksus Alberino er kåret til den bedste i verden!

Vin Data
Drue
Albarino
Type
Hvidvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Altos de Torona
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Rias Baixas
Lagring
6 mdr i ståltanke "Sur lie"
Drikkes bedst
2017-2018
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Jeg elsker de fyldige og frugtfulde nordspanske Albarino-hvidvine. Denne Altos de Torona har en enormt flot duft, der charmerer sig frem i verden med en snert af blomster-friskhed. Smagen er ligeledes ganske fyldig, men den har et lidt mere syrefuldt bid i den ellers meget intense smag. Der er blomster i duften og urter i smagen, og det gør den til en lidt atypisk Albarino. Det kan både være et plus og et minus – men hvis du blot smager vinen uden at ville putte den i en kasse med andre smagsvarianter, så er det rigtig fint. Sørg for, at den ikke bliver alt for kold, for så vil de syrlige nuancer tage overhånd. Lad den gerne snige sig op lige omkring de to-cifrede varmegrader for at få det fulde udbytte."

Guia Penin

90 points

90 point samt 5 ud af 5 stjerner for kvalitet ifht. prisen! "Color: bright straw. Aroma: fresh fruit, citrus fruit, floral, fine lees. Boca: correct, good acidity, balanced, fine bitter notes."

Medaljer

International Wine Challange - Trophy "The Best Albarino In The World"

International Wine Challange - Gold Medal

Decanter World Wine Awards - Gold Medal

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt