Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Æbledessert

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer

Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 750 g. æbler
  • 2 spsk. vand
  • 4 spsk. rørsukker eller almindeligt sukker
  • 2 spsk. god rom
  • ½ vaniljestang
  • 1½ dl. piskefløde
  • 10 ladyfingers
  • 1 lille stykke mørkt chokolade

 

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne som skæres i kvarte. Skær kernehuset fra.
  2. Skær dernæst æblerne i mindre stykker, hvorefter de kommes i en gryde. 
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med 1 spsk. sukker for, at skille dem ad. 
  4. Hæld vand, rom, vaniljekorn- og stang og rørsukker i gryden, og sæt et låg på den.
  5. Opvarm æblerne ved middellav varme under låg i ca. 10 minutter indtil æblerne er kogt let ud, som i en æblegrød.
  6. Tag gryden af varmen og køl den ned.
  7. I mellem tiden piskes fløden til en let flødeskum.
  8. Skær ladyfingrene i små stykker. 
  9. Når æblegrøden er kølet ned samles desserten i små glas.
  10. Først kommes lidt grød i bunden af glasset.
  11. Dernæst Ladyfingers, og ovenpå dem flødeskum. 
  12. Dette gentages indtil glasset er næsten fyldt.
  13. Pynt med en lille klat flødeskum og riv chokoladen over det.

 

Æbledessert er en super lækker klassisk ret, der er utrolig nem at tilberede, og hvem elsker ikke æblegrød. Man kan endda lave den dagen inden serveringen.