Smag På Vin

Abbe Rous Pinot Noir 2019

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
85,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Kalvekød
  • Kylling og kalkun
  • Lyst kød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Sydfransk Pinot Noir i fornem stil

Denne skønne sydfranske vin er lavet på 100% Pinot Noir, som kommer fra vinstokke som er små 20 år gamle. Vinmarkerne hvor disse druer gror er plantet på en lang løbende skråning ved foden af Pyrenæerne i en højde af cirka 300 m. over havets overflade. Vinstokkene plantes mod vest for at give vinen friskhed. Det lette grusjord giver de bedste betingelser for Pinot noir druerne. Vinen lagrer i 6 måneder på egetræsfade. 

Vinen har en utrolig flot lys rødlig farve i glasset. I duften har vinen en skøn parfumerede aroma med dejlig koncentration, en masse friskhed samt mørke frugtnoter. Smagen byder på en dyb Pinot Noir smage med noter af mørk kirsebær, bitter chokolade og solmodne tomater, tanninerne er bløde og velintegreret. Eftersmagen er mineralsk, intens og samtidig elegant. 

Server vinen ved 16 grader og prøv den med lyst kød, grillet tun, risotto eller cremet ost.

Vin Data
Drue
Pinot Noir
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Abbe Rous
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
6 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2021-2027
Anmeldelser
Smag På Vin

4 stjerner

"Umiskendelig Pinot Noir aroma om end med en lidt varmere og mere moden frugt i aromaen, der er lidt mere slikket med supplement af lidt lakrids. Lakridsen – som Blå Gajol – er ligeledes særdeles present i smagen og anes som noget af det første udover moden hindbær. Tør med et plus på syren og en relativ høj, let brændende alkohol, men den er altså også fra et varmt område. Kan sagtens tåles at blive sat sammen med nogle mere smagsintense retter."

Læs hele anmeldelsen her
VinExpressen

Godt Køb points

"Dejlig duft af kirsebær, blå blommesten og et lille skvis af mentol og laurbærblade. Livlig i munden med god blødhed og en tilpas frugtsødme i kombination med pinot-druens friske syrebid. Smager ikke af bourgogne, men den smager godt – og så er prisen knivskarp (79 kr v/ 6 fl)! Høj genkøbsfaktor."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt