92 points
Jeb Dunnuck
VinAvisen

Abbe Rous Cote Vermeille Talaos IGP 2019

Imponerende mørk grenache

På lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
185,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Kalvekød
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Mørk, intens og kraftfuld grenache fra det sydlige Frankrig

Vingården fra det smukke Cote Vermeille område ligger i det sydligste Frankrig, tæt på Banyuls. Vingården følger kysten, mellem Middelhavet og Pyrenæerne, med udsigt over havet. Vinstokkene vokser på terrasser, på stejle skråninger, som definerer hele landskabet fra kysten til de dybeste dale i territoriet. Vinen Talaos er lavet udelukkende på de bedste Grenache druer vinhuset kan finde, de druer som de normalt bruger i deres Banyuls dessertvine. Alle druerne hørstes og sorteres i hånden, efter presning gennemgår vinen en kold fermentering og lagres i demi-muids (600L egetræsfade). 

Vinen har en utrolig smuk farve, farven er mørk, virkelig mørk med røde refleksioner. Duften byder på skønne aromaer af fine urter, anis og modne kirsebær krydret med et strejf vanilje. Det er fyldigt, intens og struktureret i munden og vinen byder igen på utrolig mørk frugt i smagen. Eftersmagen er lang, vedholden og med de bløde tanninner runder det vinen smukt af. 

Server vinen ved 18 grader og prøv den til kraftige retter eller til grillet kød. Giv gerne vinen 1 times luft inden servering.

Denne Talaos er en lækker topvin fra Abbe Rous anbefaler vinen og skriver bl.a. `En koncentration der kan give associationer til Amarone` og Jeb Dunnuck kalder vinen `Big, sexy, fruit-loaded`. En koncentreret, men meget balanceret rødvin, som smager fantastisk.

Vin Data
Drue
Grenache Noir
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Abbe Rous
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Languedoc-Roussillon
Drikkes bedst
2021-2029
Anmeldelser
Jeb Dunnuck

92 points

90-92 point "Talaos is a big, sexy, fruit-loaded red offering lots of blueberry and wild strawberry fruit as well as notes of candied orange and exotic flowers. Medium to full-bodied, soft, and up-front, it's one of those wines that carries lots of sweet, forward fruit yet still stays light on its feet and has purity and balance."

VinAvisen

5 stjerner

"Côte Vermeille er et vinområde, der ligger ud til Middelhavs-kysten tæt ved den spanske grænse. Så er det på plads. Og fra områdets terroir kommer denne helt igennem dejlige og meget harmoniske rødvin. Der er moden frugt og krydrede noter i de rette mængder i både duft og smag - hyldebær, kirsebær, sort peber, allehånde og et lille bid af anis til slut. De 15% alkohol er fint integreret. En topvin til en yderst fordelagtig normalpris."

VinExpressen

Anbefalet points

"Så er der slagkraftig grenache Sydfrankrig. Lettere vaniljekrydret og ret dyb næse med masser af solmodne bær, lidt teblade og et strejf af blyant. Her har vi den klassiske, sydfranske og potente stil med en ordentlig portion frugtsødme, potent alkohol (15%) og en koncentration, der kan give associationer til amarone. Velproduceret og nydelig vin."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt